Børnebasket Horsens

Samarbejde mellem HIC Ungdom og Børnebasket Horsens

Velkommen til vores basketfællesskab på tværs af Horsens Kommune. Børnebasket Horsens er en forening i Horsens Kommune, som HIC Ungdom har et tæt samarbejde med. Børnebasket Horsens brænder for at skabe gode muligheder for at børn i alderen 6 - 11 år så de kan bevæge sig med en basketball i hånden.

Børnebasket Horsens er en paraplyorganisation bestående af pt. 5 afdelinger i:

Højvang Hawks i Højvanghallen

Stensballe Sharks i Stensballehallen

Østbirk Bulldogs i Østbirkhallen

Østerhåb Tigers Torstedhallen

Horsens Hurricanes i caul Hallen på Nørrebrogade 38a (Børn med særlige behov)


Derudover tilbydes der Familiebasket for alle afdelinger og familier hver lørdag i Højvanghallen

Der tilbydes også BørneBasket i Lund IF og Gedved IF som vi med stor glæde samarbejder med, med henblik på lokale stævner og træning på tværs mellem klubber og afdelinger.

Alle deres træninger i hverdagen ligger i sfo-tid mellem kl. 14.00 - 16.00, da de synes det er vigtigt at tilbyde børnefamilierne et alternativt tilbud med henblik på at børnene allerede har bevæget sig når de kommer hjem om eftermiddagen efter SFO. De har et godt samarbejde med alle sfo`erne om dette tilbud. Sfo`erne samler børnene og sender dem afsted efter skole og de er klar i hallen til at tage imod. Det eneste i som forældre skal huske er at give besked i skolens aulasystem om at Jeres børn går til basket og så hjælper pædagogerne børnene afsted til hallen.

I kan finde deres træningstider på bornebaskethorsens.dk.

Kerneopgaven

Vi gør os umage i at skabe positive bevægelsesfællesskaber, med fokus på legen med bolden og glæden i samværet, for alle børn i Horsens. Kort fortalt, er vores eksistensgrundlag at børnene finder glæden i at bevæge sig med en basketball i hånden samtidig med de er sammen med deres venner.


Vores trænere er mennesker i basketmiljøet i alle aldre. Vi er glade for hvis vores trænere selv har spillet men der er absolut ikke et must. Vi er mere optagede af, at uddanne vores trænere i den Italienske minibasket model. Den Italienske minibasket model er et basketfagligt grundlag som vi gerne vil stå på når vi træner BørneBasket. Det vi synes er godt i denne tilgang er, at vores fokus ligger i legen, samværet og i tid og rum perspektivet. Det betyder at vi i praksis ikke underviser i konkrete bevægelser indenfor basket, at vi gør os umage i at børnene ikke står i kø, men er aktive med en bold. Legene er med fokus på kreativitet og samarbejde.

Den gule tråd

Det er BørneBasket Horsens langsigtede plan at bringe basketball ud til børn så alle børn kan spille basketball i Horsens. De samarbejder med HIC Ungdom om at skabe de bedste rammer for at børnene har et sted at spille basket i deres nærområde.

BørneBasket Horsens gør det muligt at børnene fra en tidlig alder kan finde glæden i at drible basketbolden. De vil gerne have børnene i BørneBasket Horsens så længe det giver mening for dem og deres familie. De er dog også af den opfattelse at hvis det giver mening at samle holdene pga træningstider, trænerkapacitet, ambitionsniveau eller andet, så går vi altid dialogens vej for at finde de bedste løsninger for børnene i HIC Ungdom.


Som udgangspunkt er børnene i BørneBasket Horsens regi til og med u11. Herefter opfordrer vi børnene til at fortsætte i HIC Ungdom.

Bestyrelsen for sæsonen 24/25 er:

Formand: Anders Katholm

Kasserer: Sonny Madsen

Bestyrelsesmedlem: Anton Elsner

Bestyrelsesmedlem med ansvar for fondsansøgninger: Ledig

Bestyrelsesmedlem med ansvar for stævner: Ledig

Trænere i BørneBasket Horsens sæsonen 24/25

Sonny Madsen: Stensballe sharks u7-u9

Anders Katholm, Sonny Madsen og Uffe Hansen: Stensballe sharks u13

Anders Katholm og Oliver L: Højvang Hawks u7-u9

Christoffer Agersbæk: Østerhåb Tigers

Simon Vrang og Noah Tunjic: Langmark Lions

Liva Holst: Østbirk Bulldogs

Sonny Madsen og Anders Katholm sidder i bestyrelsen i HIC Ungdom samtidig med de også løser ovenstående opgaver. Det er for at sikre et stærkt samarbejde i Basketfælleskabet Horsens så begge foreninger arbejder for at lave de bedst mulige rammer for alle i alle aldre, der gerne vil drible en basketball.

Facebook

Følg med på Børnebasket Horsens Facebook-side.